Wednesday, 18 June 2014

University Life

Assalamualaikum :)
Lama sudah tak mengapdett..hmm...skrang ni busy skit ..skrang ni Batch 96 rmai yang dah sambung blaja . Tahniah la pada semua yang berjaya . Pada yang tak berjaya,jangan la sedih . Rezeki korang ada dimana mana..kawan-kawan aku pun alhamdulillah semua sambung blaja . Wafa,Anje,Laily,Myra,Firhana,dapat Politeknik ,rezeki diorang dpat poly .. aku? hmm... just dpat form 6,KPTM ngan IUKL je .. Bila fikir fikir balik,,better aku masuk IUKL .. hmm.. Alhamdulillah .. kat sini best sngat..

First2 masuk ,,semua kene handle sndiri ..yelah,dah besar kan ..Parent just boleh duduk kat belakang dewan je.Student yang kene uruskan semua..kat dewan,,kitrang kne uruskan bayaran,,serahan document,n buat kad metrik ..Done kat dewan,,aku trus pergi hostel..masuk-masuk,,tak da orang .. lpas kmas kmas barang,,bru je nak keluar,,ad sorang bdak ni bru nak masuk bilik, aku tnya dia,bilik ni jgak ke? die kata ye . ni rupanya roommate aku..Dinie nma die .. Orangnya manis . baik sangat .. perangai die sebijik macam Aina kawan aku msa kat vokay dulu .. Dinie ni bdak Putrajaya. Die amik Diploma In Biotecthnology .

Lpas je salam ngan die , aku , abah ngan abg aku trus keluar pergi makan . hmm.. time tu, macam macam ceramah abah bagi kat aku .haha ! .. aku taw abah sayang aku ..lpas dah makan makn tu,,abah hantar aku balik asrama ..time tu sdih gak la nak pisah ngan abah .. yela.. 5 bulan lbih duduk kat rumah . tup tup kene pisah balik . tu pun nasib baik mak tak ikut. klau tak,,hmm.. tak taw la..haha .. tp xpe..aku dah biasa pisah pisah macam ni masa ddk hostel dulu ..

Balik bilik,aku jmapa Dinie balik.. hehe.. best dpat knal ngan die .. baik sangat..Dalam bilik ni,ad 4 orang .. dua orang lagi cuti sem . senior . so,,buat masa ni,,aku ngan Dinie je la duduk kat bilik ni ...kitrang harap sangat senior roommate ktrang ni baik baik ..hehe .. 

Hmm.. k la .. tu j la tuk malam ni .. aku ngantuk sangat .. penat . tired . semua ada... haha... nnt ad masa aku update lagi kayh .. 
Bye . Assalamualaikum .